En vecka!

Idag har jag varit en vecka här på skolan! Knstigt nog känns det som hur länge som helst, men I like it =)

Idag har vi haft Tyska vilket inte var det roligaste. Men det ska nog fixa sig det med! Sen har vi fortsatt med vårt tema som heter Svensk turism och nästa vecka ska vi ute på en resa i fem dagar! Och en av dagarna så ska faktiskt jag vara reseledare! Nice!

Fixade nyss mitt med så hoppas jag får mina pengar snart... Betalade ju hyra idag med mina sparpengar!

Om 30 minuter är det mat och sen ska vi TRÄNA! Och självklart ska vi träna båda passen! Får se hur det går...hehe...

ciao

Frukt

Då var denna söndag slut och skola imon igen. Dagen komemr att börja med TYSKA! Jag har ALDRIG läst det och kan inte ett ord... Ska bli spännande... Sen har jag och några till kiosken denna veckan så måste fixa det med.

En annan sak som jag insett är att när jag lämnar matsalen tar jag alltid med mig två frukter. Just nu har jag tre äpplen och en apelsin. Men mer ska det bli!

Godnatt!

Söndag

Godmorgon!

Har insett att jag fortfarande är väldigt nära till skratt idag! Som dom andra sa: "Du kommer nog leva tio år längre nu".

Har varit och ätit frukost nu och dammsugat!

Ciao

Första lördagen

Det finns ett ord som sammanfattar denn dagen ganska bra, segt! Inte för att det varit tråkigt eller så, bara lite övertrött och så.

Dagen började bra när jag och Sofia skulle åka till Kungsbacka:

Jag- Åh, fylld paprika!
Sofia- VA?! Får vi en fylld paprika

Kanske tycker inte alla det var lika kul som jag...

Jag- Shit jag har inte åkt buss på jättelänge!
Sofia- ...? Det var ju fan typ FEM timmar sen!

Kungsbacka var faktiskt helt okej när vi väl hittade till gallerian, så blir nog fler resor dit!

Efter middagen var jag och Sofia nere vid vattnet för att kolla in vågorna, konstaterade att det blåser VÄLDIGT mycket! Sen nu ikväll har vi kollat på film i ett av dagrummen och nu sitter vi på rummet och funderar väldigt på att sova inom kort. Det är ju faktiskt frukost klockan nio imon!

Ha det bäst!






Utgång

Igår var det fredag, vilket betyder att många som går här åker hem... Så vi som skulle stanna kvar satte oss ner i dagrumet. Allt slutade med Thaimat och sen utgång i Kungsbacka. När vi kom dit var vi ensamma men sen kom folket och allt blev riktigt kul!

Vi gillar busschauffören som ropade ut hållplatserna med!

- Nästa, Lule... Eller boden
- Nästa, Västerås
- Nästa hållplats... Nästa hållplats


Har precis varit och ätit frukost och om ett tag ska jag och Sofia åka in till Kungsbacka och kolla lite!

Ciao

Fredag

Tjoho!

Fredag idag vilket betyder kort dag, 8.40-12.00. Har fixat med kiosken idag med, ganska soft när det inte är något folk som kommer dit. Men det kommer väl bli fler.

Ikväll ser det ut som vi ska ner till Åsa "centrum" och äta, sen vet jag inte vad som häner i helgen. Det återstår att se.

Ha det bäst!

Ciao

Mat

Det är verkligen sjukt! Jag har varit här i fyra dagarn men det känns som typ tre månader. Lite som man är på läger och snart ska åka hem.

Idag har jag...ätit? Ni ska veta att det är SJUKT mycket mat här!!! Frukosten är underbar och sen kommer mat och mat. Det är verkligen jättegod mat men jag är inte van att äta så här ofta! Istället för att vara student och äta nudlar blir man en tjock student... Fast på måndag börjar träningen! Så då ska vi fan tränatränaträna!!!

Nu börjar jag bli lite rastlös så funderar på vad man ska göra... Blåser väldigt här idag, och regnar lite med. Fast det är ganska varmt!

Har börjat en kurs som heter Reseledare och guide idag med! Känns som det kommer bli askul!

Ciao

Ps: Detta är dagens mat:

Frukost: Kokt ägg, macka med ost och apelsinjucie.

Lunch: Lax, potatis, sallad, ananas, gurka, vattenmelon, paj och vaniljsås.

Middag: Bakadpotatis, skagenröra, sallad, ananas!


Tredje dagen

Tredje dagen avslutad och jag trivs! Just nu är jag hemma efter skoldagen som varit låång... Började med "företagande" som handlar om att vi ska ha hand om en kiosk på skolan och fixa med inköp och så. Självklart blev jag en av dom som ska stå och sälja denna veckan.

Igårkväll satt vi alla och tog det lugnt i dagrummet. Blev mycket snack om allt! Mycket trevligt!

Senare på kvällen så blev det fumm med mina rumskamrater <3

Ikväll blir det grillning, och jag ser redan grillen på gräset utanför mitt fönster, så jag hoppas maten blir serverad snart för jag är hungrig!

Godmorgon

Första gången på länge har jag ätit frukost! Eller ja, så här MYCKET till frukost. Mackor, ägg och jucie!

Kom precis hem från en rundvandring vid soporna, det var givande...

Sen var det klassfoto, 33 st på en bild, yeah!



Vid dagens slut

Första dagen är typ slut och allt känns jättebra! Är riktigt trött nu så ska nog ta och sova... imorgon är det frukost vid åtta och första gången ska jag gå till skolan UTAN att åka buss!!! Sjukt skönt kan jag säga! OCH jag kan sova till typ halv åtta!!!

En annan sak med.. Imorgon ska vi ta klasskort...hehe...

Godnatt!

Flyttad

Nu är jag här! På Löftadalens folkhögskola =)

Började med att jag och mamma åkte vid halv åtta idag och anlände hit typ halv tio. Sen flyttade vi in mig och då inser jag att jag ska bo med tre andra tjejer som inte kommit än. Men sen dök dom upp och allt blev kalas! Riktigt glad för bouppdelningen!

Det vi gjort idag är att...äta...äta...äta? Haha, ja typ... Sen nu ikväll gick vi ner till havet och kollade på solnedgången!











Bilden på mitt rum är mörk och jag hade då inte heller städat och packat upp...


Vinkväll

Nu är min packning i stort sätt klar. Så nu har jag hadt vinkväll med Elin via msn =) Så nu kommer jag sova gott! Imorgon halv åtta bär det av så min klocka ringer halv sju så hinner jag med det mesta!

Sov så gott!

Dada

Nu är det inte långt kvar... Har precis varit och hälsat på Nina! Där fick jag även en lite present som jag ska använda...

Packningen går bra och är snart klar med det jag kan packa ner idag. Någongång ska datorn ner med.

Back to work

x2

Och nu gick brandlarmet igen, jag komer då inte kunna sova inatt. Tur att ingen lagar mat då iaf.

Tankar

Något jag alltid fått höra att jag är bra på är att sova. Om jag bodde i norrland skulle jag säkert kunna sova en hel dag, mörkt och tyst. Fast idag känner jag att jag vänt på dygnet lite väl mycket igen. Vaknade vid elva, alltså för en timme sedan. tyckte ändå att jag var duktig som stängde ner vid halv ett igår för jag var trött. Men så kan det vara.

Och nu gick precis brandlarmet igång! Även att jag vet att  det inte brann på riktigt har jag panik. Tänk om det skulle varit på riktigt? Jag funderar ofta på vad jag skulle ta med mig ut om jag hann. Kläder går ju köpa nya men bilder, allt som finns på datorn och i fotoalbum? Det går ju inte återställa... Hade en period när jag faktiskt hade min externa hårddisk nära sängen så om det skulle börja brinna skulle jag hinna ta den...

Nu ska jag återgå till min packning där listan är klar men väskan är nästan tom, förutom några örngott.

Godnatt

Det är så jag säger det, godnatt! Imorgon är en ny dag!


Kryss i Taket!

Ja, kryss i taket, rummet är städat och väskan på ingång! Nästa fundering... Hur ska jag få med mig allt? Och framförallt vad? Har hittat lite növändiga saker som kom fram under städningen, typ min hårddisk... Sen har jag varit duktig och satt kameran på laddning med! Förhoppningsvis glömmer jag inte laddaren nu.

Min plan var ju att ikväll åka till Harry's, men eftersom jag inte fann någon att åka så sitter jag nu här och bloggar.

Kvällens nästa fundering: Choklad eller inte hoklad?

Godmorgon

Det där med laptop är väldigt farligt... Så smidigt! Om 29 minuter börjar jag jobba men ligger förtfarande i sängen med datorn... Några timmars sömn har det blivit men mina ögon faller nog snart ihop...

Dags för jobb! Peppapeppapeppa

Nu..

NU ska jag börja...NU...NU!!! Fan vad svårt det är att börja med packningen... Jag har ju alla tid idag men allt hade gått lättare om jag varit ensam hemma. Fast det var ju ett önsketänkande som inte gick i uppfyllelse.

Nä ska ta mig i kragen nu och börja... med en promenad... Detta går ju bra.

När?

Har surfat runt lite på hm och kollat in lite på rean som jag tänkte beställa nyss. När jag inser att man måste betsälla för minst 190 kr??? Men jag vill ju inte ha något mer... Dagens i-landsproblem där ja!

Nu har även verkligheten kommit ifatt, när ska jag börja packa? Imon är jag ledig men känns ju tidigt, eller? Och sen är det lördag och då jobbar jag och sen vill jag inte packa, och sen är det söndag!

Mina planer för lördagen är Harry's, och Ida jag vet att du vil!!!

Två flugor i en smäll!

Ännu en fullbokad dag avklarad! Började med att jag försökte mig på att göra vegetarisklasange! Men gick väl som det gick, att äta men inte mer. Sen åkte jag till Jenny där vi gick typ 8 km och sen fika på det! Kul att jag hann träffa henne innan jag åker =)

Efter det åkte jag till Bredaryd för att handla och får då ett sms av Ida. Så när jag var igång så åkte jag klart till henne! Snack och popcorn =) Så två flugor i en smäll!

Imorgon ska jag till Konsum och jobba 8-18 så borde ta och sova snart... Var ju ett tag sen jag gick upp tidigt nu..

 Två flugor i en smäll!

Kaka

Jag och bakning går inte riktigt ihop, tur att det inte smakar som det ser ut! Idag var jag hos Sara och snackade och bakade morotskaka :) Som sagt lite konstig men god!!! Får nog ta och sätta igång med riktig träning när jag flyttat annars kommer jag rulla mer än jag gör!

Imorgon är dagen inte helt klar men vi får se. Någon dag måste jag ju packa med... Hmm... På torsdag blir det jobb iaf!

Ciao

Mätt!

Nu är jag hemma och har lagt mig tillrättta i sängen!

Idag fyllde ju Vera år så dagen har spenderats i Halmstad. Skulle gått på bio men tiden rusade iväg så vi gick och åt istället, mycket gott! Fast nu känns som min mage ska sprängas! Men lite sömn på det så ska det nog bli bra!

Imorgon ska jag träffa Sara en stund med, sista rycket innan hon flyttar.


Godnatt

Spotify

JA! Har äntligen lyckats fixa mitt spotify igen!!! Denna kväll har jag bara suttit och lyssnat på massa gammal musik och tänkt tillbaka.

Imorgon är det Halmstad med Vera, som troligen kommer göra debuten på systemet till 100 %!

Nu ska jag lyckas stänga av datorn och sova... men känner jag mig själv rätt kommer det gå trögt!

Sigges

Igår var det dags för mig, Elin och Stina att slå klackarna i taket för sista (?) gången här på ett tag. Hade lite förfest hos Stina och som vanligt kommer kameran fram men jag tror vi håller dom bilderna för oss själva.

Sigges var väl som vanligt men trubaduren kunde varit bättre! Men kvällen flöt på och allt blev då lyckat!

Nu är jag hemma och har ätit och gått en runda, får se om jag ska cykla lite om det inte börjar regna... Sen ikväll kanske det blir bio med Sara =)

Sen är det ju bara ca nio timmar till Vera fyller 20 med =)

15 Augusti

Varje morgon jag vaknar hoppas jag att det ska bli liiite fint väder. Men när jag går upp och kollar ut inser jag att nej, det händer inte. Idag bestämde jag mig för att försöka göra en morotskaka iaf, i detta nu står den i ugnen så bara att vänta och se...

Och nu kommer mamma och klagar att jag gjort fel med! SUCK ska denna med bli misslyckad...


Och bara för att min syster länkat mill min blogg länkar jag till hennes



SVAR

Till Sara:

Jo klart jag är  =) hoppas det inte regnar bara^^

Vaniljmuffins

Denna veckan har varit väldigt konstig... Jag är verkligen inte van att vara ledig och det känns som mkan bara går hemma och tillslut kommer jag väga 500 kg och inte kunna röra mig. Nästa vecka får jag se till att planera lite mer!

Idag fick jag väldig lust att baka! Tänkte först baka morotskaka men orkade inte så skule bli vaniljmuffins. Men det blev som jag trodde, misslyckat! Tur att man då har en bror som äter allt...

Ikväll har jag städat och slängt massa småsaker jag hade sparat... Någonstans inombords är jag väldigt festsugen med.. Någon som är på?

Att svimma...nästan

Ojoj vilken dag det blev! Sov till halv elva och sen på eftermiddagen in till Värnamo för att träffa Henrietta!

Dagens händelse måste nog vara när när jag skulle in och för första gången byta örängen. Först får jag inte bort dom så killen i kassan måste hjälpa mig. Det gör ont och sen ska jag sätta i ett nytt men han får hjälpa mig igen. När jag ska över till andra örat börjar jag känna mig konstigt och minns plötsligt hur det är att svimma. Snabbt ber jag om vatten och en stol och känner hur allt nästan bilr svart. Killen i kassan får alltså hjälpa mig igen, och nej jag kände mig inte hanikappad! Efter en stund i stolen och massa vatten gick jag och Henrietta sen till systemet...

Nu ska jag nog snart stänga ner datorn och inte vända så mycket på dygnet...

Godnatt!

12 Augusti

Jag ligger nu i min säng och kurar... hade fönstret öppet och insåg sen att det är 10 grader ute! KALLT!

Idag har jag och Vera varit lite på marknaden men eftersom det inte var något att ha så stack vi hem till henne och bakade :) Mycket gott, men är fortfarande jättemätt! Får ta och baka hemma nu när jag är ledig och fördriva tiden...

Imorgon drar jag till Värnamo och träffar Henrietta lite med nu när hon är kattvakt!

Ciao

Till Anna: Fattade först inte vem annonym var som kommenterat...tills jag läste calleli! HAHA


Vi och hela sverige

En dag som denna tänkte jag och Vera att det inte skulle vara mycket folk i Ullared... Men där tänkte vi båda fel! Ingen kö in men massa folk inne och lång kö ut! Fast hade inte så mycket saker så var inte så farligt.

Imorgon ska jag och Vera kolla lite på marknaden i Unnaryd (som jag faktiskt aldrig gjort), och sen får vi se vad som händer...

Godnatt

Sen är jag bara tvungen att lägga upp en bild med.




Semester

Jaha då var min första dag på min "semester" snart slut. Och hur jag tyckte den var? Vääldigt uttråkande!!! Suck! Det finns verkligen inget att göra... Jag som trodde det var fint väder när jag var ledig... Men stämde inte fullt^^

I eftermiddag har jag fixat lite med bilder från bröllopet. Vissa blev faktiskt helt okej, men väldigt många bilder. Fast jag ska väl inte säga så mycket, tror dom andra hade fler.

För er som vill veta, bara 14 dagar kvar!

På hjärnan

något jag är väldigt bra på är att få låtar på hjärnan! Denna låten dansade man och sjöng till ett antal gånger igår och den har då satt sig väldigt!







Bröllop

Herregud vilken helg! Dags att pusta ut och leva vidare.

Igår var det dgas för Rebecka och Christians bröllop! Allt var perfekt och självklart fick man en tår i ögat lite då och då. Efter bröllopet åkte jag och Henrietta med Pontus Rebeckas farbror till östrastranden för att fota. Haha ja ka  säga att det var lite konstiga blickar. Blev många roliga foton som jag hoppas blev bra, ska snart kolla på dom.

Efter det åkte vi till festen där det blev mat, tal och fest! Får väl säga att trots allt var det en riktigt bra kväll!

Har massa bilder men vill inte lägga upp några förän jag gett dom till Rebecka och Christian.

Ha det!

Big brother

Ikväll badade jag med Anna. Jag tänkte att det skulle vara varmt, men jag har aldrig simmat upp ur vattnet så snabbt som idag. Det är nog som jag trott, det ÄR höst! Lite trist eftersom jag bestämt att det fina vädret kommer på fredag.

Nu ligger jag i sängen och kollar på Big brother som jag gjort till en vana. Får se hur länge jag orkar innan det är dags att sova.

Hittade denna bilden på mig och Anna idag. När jag ser den kan jag minnas hur kul vi hade den veckan vi var borta! Som Vera sa, vi har festat för lite denna sommaren...




Uppdatering igen

Det var för ca två dagar sedan som jag pratade med Vera, det var då hon upplyste mig om att jag faktiskt har en blogg! Så jag har funderat vad som hänt sen sist jag skrev... Men jag kommer inte så långt i mina funderingar, det är bara de sista dagarna som det har funnits något av intresse.

I torsdags kom syster hem från Gran Canaria! Har upptäckt hur mycket jag faktiskt saknat henne. Att faktiskt ha någon att umgås med på kvällarna, prata och bara flumma. För två timmar åkte hon igen och ikväll sitter hon i Frankfurt, alltså en ny destination för mig.

Om 19 dagar börjar jag skolan för er som inte visste. Ett nytt steg i livet och jag hoppas det blir kanon!

Idag just nu, klockan är 13.13, solen skiner, det är varmt, jag har gräsallergi... och jag ska till jobbet. Det är de soliga dagarna man inte vill åka dit. Men nu är det ju bara idag och imrogon kvar på mitt schema, sen får vi se!

Nä nu ska jag klä på mig och fixa till mig och åka iväg i skatan!

Ciao

Ps: Ja, jag såg liemannen!


RSS 2.0